Ryba v páře s dušenou zeleninou
Fotogalerie:

Ryba v páře s dušenou zeleninou

Eva Navrátilová

Vlašim

Lehké dietní jídlo, které se hodí, když potřebujeme shodit nějaké to kilo.

Eva Navrátilová, Vlašim

Ingredience

  • 800 g rybí filety
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžíce vegeta
  • podle chuti sůl
  • 1 citron
  • 400 g míchaná zelenina
  • 3 lžíce máslo
  • trocha bylinek na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Použijeme-li rybí filety mražené, pak je necháme před přípravou rozmrznout, aby z nich odkapala přebytečná voda.

  2. krok2

    Čerstvé filety posypeme kmínem, vegetou a solí. Pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 10 minut odležet.

  3. krok3

    Sezonní zeleninu (mrkev, růžičkovou ka­pustu, květák, fazolky atd. – podle chuti) omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Před koncem varu  sundáme pokličku, přidáme lžíci másla a můžeme přidat dvě lžíce sterilované kukuřice nebo hrášku.

  4. krok4

    Do kastrolu nalijeme trochu vody a na dno vložíme napařovací síto. Na ně položíme připravené rybí filety a v páře je vaříme 10 minut. Pak je opatrně vyndáme, aby se nerozpadly, a položíme je na talíř. Obložíme dušenou zeleninou, pokapeme znovu citronovou šťávou, a kdo chce, trochou rozpuštěného másla.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)


Zpět na článek: Ryba v páře s dušenou zeleninou
Zpět na článek: Ryba v páře s dušenou zeleninou
Zpět na článek: Ryba v páře s dušenou zeleninou
Zpět na článek: Ryba v páře s dušenou zeleninou
Tisknout