Treska tmavá pečená na másle
Fotogalerie:

Treska tmavá pečená na másle

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Treska tmavá je vynikající ryba.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 2 filety cca 800g tmavá treska
  • 100 g máslo
  • dle chuti a potřeby hl. mouka, čerstvě mletý pepř, sůl, olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Filety tmavé tresky naporcujeme. Ideálně na porce tvaru kostky. Každou porci z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem.

  2. Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si dáme pečící papír, na který naskládáme jednotlivé porce tresky, které velmi opatrně a minimálně poprášíme hladkou moukou a na každou porci položíme kousek másla. Jelikož filety jsou bez kůže, není nutno porce při pečení obracet.

  3. Jak bude ryba lehce zlatavá a začne se na dotek rozpadat na „masové lupínky“, je hotová. Vhodnou přílohou je bramborová kaše obohacena vmíchanou hrstí najemno nasekané čerstvé pažitky.

Tisknout