Je to výborný předkrm, ale hodí se i jako lehký oběd.
Lenka Kokošková, Plzeň
Ingredience
- 100 g uzený nebo marinovaný losos
- 1/2 hlávky ledový salát
- 2 lžičky med
- 1 lžíce olivový olej
- 1 pomeranč
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička dijonská hořčice
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
Nakrájejte ledový salát, pokapte ho šťávou z 1/2 pomeranče a zakápněte olivovým olejem.
-
Zálivku vytvoříme smícháním medu, olivového oleje, pomerančové šťávy z 1/2 pomeranče, dijonské a plnotučné hořčice.
-
Lososa nakrájíme a položíme na salát. Pokapeme zálivkou a servírujeme s čerstvou bagetou.