Losos s medovo-hořčičnou omáčkou
Fotogalerie:

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Lenka Kokošková
Lenka Kokošková
Plzeň

Je to výborný předkrm, ale hodí se i jako lehký oběd.

Lenka Kokošková, Plzeň

Ingredience

  • 100 g uzený nebo marinovaný losos
  • 1/2 hlávky ledový salát
  • 2 lžičky med
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 pomeranč
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička dijonská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájejte ledový salát, pokapte ho šťávou z 1/2 pomeranče a zakápněte olivovým olejem.

  2. Zálivku vytvoříme smícháním medu, olivového oleje, pomerančové šťávy z 1/2 pomeranče, dijonské a plnotučné hořčice.

  3. Lososa nakrájíme a položíme na salát. Pokapeme zálivkou a servírujeme s čerstvou bagetou.

Tisknout