Lasagne s krůtím masem
Fotogalerie:

Lasagne s krůtím masem

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Vyzkoušela jsem připravit italské lasagne s krůtím masem a mohu říct, že mi chutnali mnohem více než s klasickým vepřovým. Pozor, ať se vám bešamel nesrazí, jinak okraje zůstanou suché.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 250 g lasagne
  • 500 g mleté krůtí maso
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • kousek másla
  • proventálské koření, oregáno, petrželová nať
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 250 g strouhaný sýr
  • Bešamelová omáčka:
  • 50 g máslo
  • 50 g hladká mouka
  • 500 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do pánve si nalijeme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme krůtí maso, osolíme, opepříme, podlijeme mírně vodou a dusíme asi 5 minut. Pak přidáme drcená rajčata, prolisovaný česnek, provensálské koření, oregáno a povaříme.
  2. V druhém kastrůlku si připravíme omáčku. Do rozpuštěného másla přisypeme mouku, rozmícháme a za stálého míchání přiléváme mléko, dokud není omáčka hladká.

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe jednotlivé pláty lasagní a potřeme vrstvou omáčky a vrstvou masové směsi. Tyto suroviny střídavě prokládáme, až máme mísu plnou, poslední vrstva bude bešamelová omáčka. Dáme do trouby zapéct na 200 °C dozlatova a před dopečením posypeme strouhaným sýrem.

Tisknout