Rýžový salát s rajčaty
Fotogalerie:

Rýžový salát s rajčaty

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Rajčata plněná rýžovým salátem s krabími tyčinkami.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 250 g vařená rýže
  • 4 ks velká masitá rajčata
  • 1 ks cibule
  • 250 g krabí tyčinky
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g majonéza
  • 100 g jogurt bílý
  • sůl, pepř, moučkový cukr, citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata opláchneme, seřízneme vršky, vydlabeme a zatím odložíme do lednice. Zbytek rajčat nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přidáme uvařenou rýži, jogurt, majonézu, oloupanou cibuli nakrájenou na drobno, nakrájené krabí tyčinky a promícháme. Směs dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou pepře, cukrem, citronovou šťávou a podle potřeby dosolíme.

  2. Vychlazeným salátem naplníme vydlabaná rajčata, ozdobíme pažitkou, petrželkou, bazalkou apod., obložíme čerstvou zeleninou a podáváme nejlépe s pečivem.

Tisknout