Omáčka na těstoviny s celerem
Fotogalerie:

Omáčka na těstoviny s celerem

Lucie Košátková
Lucie Košátková
Praha 10

Zdravá, rychlá a velmi chutná omáčka na těstoviny, vše z jedné pánve!

Lucie Košátková, Praha

 

Ingredience

  • půlka celer
  • 6 ks větší žampiony
  • 100 g rajský protlak
  • 3 lžíce kečup
  • 3 stroužky česnek
  • 3 lžíce bazalka
  • 1/2 lžičky chilli, červená paprika mletá
  • na dochucení sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Celer, žampiony a česnek nastrouháme a restujeme na pánvi asi 5-10 minut. Pod poklicí dusíme, dokud není celer měkký.

  2. Přidáme rajský protlak, kečup, bazalku a koření. Dochutíme solí a pepřem dle chuti a povaříme 10 - 15 minut. Pokud je omáčka moc hustá přilijeme trochu vody nebo přidáme rajský protlak.

  3. Podáváme s těstovinami a posypeme strouhaným parmezánem.


Zpět na článek: Omáčka na těstoviny s celerem
Tisknout