Kapr na zelenině
Fotogalerie:

Kapr na zelenině

Martina Mináriková
Martina Mináriková
Dvůr Králové n. Labem

Takzvaná "Živánská" z kapra, dobrý slovenský recept.

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Ingredience

  • 4 porce kapr
  • brambory
  • 2 ks rajčata
  • 2 ks papriky
  • 2 ks cibule
  • 2 lžičky sušená paprika
  • kmín
  • sůl
  • 100 g slanina
  • 4 stroužky česnek
  • podle potřeby tuk

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Porce kapra osolíme, posypeme paprikou a kmínem a prošpikujeme plátky slaniny.

  2. Pekáč vymažeme tukem, poklademe plátky brambor promíchanými s plátky cibule, osolíme je, opaprikujeme a okmínujeme. Navrch rozložíme kousky rajčat a paprik a porce kapra. Ty poklademe plátky česneku a poté vše upečeme.

Tisknout