Okoun nilský se zeleninou
Fotogalerie:

Okoun nilský se zeleninou

žaneta šantavá
žaneta šantavá
chrudim

Lehká, dietní, zdravá a výborná večeře.

Žaneta Šantavá, Chrudim

Ingredience

  • 400 g čerstvý filet okoun nilský
  • 2 ks cibule
  • 5 lžic olivový olej
  • 400 g mražená či čerstvá mrkev s hráškem
  • špetka hrubá sůl
  • snítka čersvá bazalka
  • 2 plátky citron

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve filet překrojíme na dvě porce. Do pekáčku připravíme větší kus pečícího papíru, tak, aby se dal zvrchu ohnout jako psaníčko. Pokapeme olivovým olejem, položíme filety, posolíme a naklademe na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Poklademe čerstvými lístky bazalky a zakápneme znovu olejem.
  2. Balíček z pečicího papíru zvrchu zabalíme a dáme na 10 minut nejlépe do horkovzdušné trouby. Mezitím si rozmrazíme či nakrájíme čerstvou zeleninu(výběr je na Vás) a orestujeme na olivovém oleji dokřupava. Podáváme s plátkem citronu.


Zpět na článek: Okoun nilský se zeleninou
Tisknout