Zapečený lilek s ricottou
Fotogalerie:

Zapečený lilek s ricottou

Dagmar Kallupová
Dagmar Kallupová
Stod

Zdravá pochoutka za pár minut.

Dagmar Kallupová, Ves Touškov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 lilek
  • 100 g plátkový sýr
  • 100 g kuřecí šunka
  • 1 kelímek sýr ricotta
  • trocha sůl
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek omyjeme, odkrojíme zelený konec a nakrájíme podélně na plátky asi 1 cm silné. Nasolíme a necháme vypotit.

  2. Poté osušíme a osmahneme na pánvi z obou stran. Přebytečný olej otřeme. Každý plátek namažeme sýrem ricotta, poklademe plátkem šunky a zarolujeme.

  3. Rolky dáme do zapékací mísy a na závěr klademe plátky sýra. Zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Tisknout