Cuketová nádivka
Fotogalerie:

Cuketová nádivka

Ivana Bartušková
Ivana Bartušková
Luka nad Jihlavou

V sezoně ji dělám pořád.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 menší cuketa
  • 4 brambory
  • 2 velké cibule
  • 300 g slanina nakrájená na kostičky
  • 150 g nastrouhaný tvrdý sýr
  • 4 vejce
  • 200 g hrubá mouka
  • 6 lžic olej
  • 1 kypřící prášek
  • trocha na vymazání a vysypání formy máslo a strouhanka
  • trocha sůl a pepř
  • 4–5 stroužků česnek
  • 1 lžička majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté a oloupané cukety a brambory nastrouháme do velké mísy. Promícháme je s cibulí, slaninou, sýrem, žloutky, moukou a všemi ostatními ingrediencemi. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec opatrně spojíme s cuketovou směsí.

  2. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané pečicí formy a upečeme v troubě dozlatova. Můžeme jíst teplou i studenou.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)


Zpět na článek: Cuketová nádivka
Tisknout