Naložený grilovaný lilek
Fotogalerie:

Naložený grilovaný lilek

Iva Císařová

Hradec Králové

Zelenina se na mém stole objevuje několikrát denně.

Iva Císařová, Hradec Králové

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 středně velké lilek
  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek
  • trocha drcený pepř
  • podle chuti sůl
  • 4 velká rajčata
  • 100 g tvrdý sýr na zapečení
  • na ozdobu ředkvičky a pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky omyjeme a necháme odkapat. Pak je nakrájíme na plátky asi 1 cm široké.

  2. Připravíme si marinádu: do mísy nalijeme olivový olej, rozetřené stroužky česneku, drcený pepř, sůl a metličkou promícháme.

  3. krok3

    V marinádě namáčíme jednotlivá kolečka lilku a naskládáme je do připravené mísy, zalijeme zbylou marinádou a necháme v lednici aspoň půl hodiny odležet.

  4. Rajčata omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na kolečka asi půl centimetru široká. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  5. krok5

    Na plech vyskládáme marinované lilky. Na každý položíme dvě kolečka rajčete, která ještě osolíme a opepříme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C zapéct pod gril. Před koncem plech vytáhneme, jednotlivé kousky posypeme nastrouhaným sýrem, vrátíme je do trouby a necháme grilovat tak dlouho, dokud se sýr neroztaví.

  6. Ředkvičky a pažitku nadrobno nasekáme a před podáváním jimi lilky posypeme. Můžeme doplnit dresinkem.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)


Zpět na článek: Naložený grilovaný lilek
Zpět na článek: Naložený grilovaný lilek
Zpět na článek: Naložený grilovaný lilek
Tisknout