Fenyklové rizoto
Fotogalerie:

Fenyklové rizoto

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Nejlepší je koupit fenykl i s natí, dá se použít k ochucení.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 150 ml bílé víno
  • 100-120 g rýže arborio
  • jedna menší bulva fenyklu i s natí
  • menší cibule
  • stroužek česneku
  • sůl
  • strouhaný parmazán
  • olivový olej
  • máslo (není nutné)

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmahneme cibuli a fenykl (nať odložíme pro pozdější použití). Přidáme rýži, víno a zeleninový vývar nebo vodu, tolik, aby byla rýže potopená. Osolíme a vaříme, průběžně doléváme vývar.
  2. Když je rýže al dente a pokrm má krémovou konzistenci, přisypeme hrst parmazánu, nasekanou nať a zjemníme olivovým olejem (příp. máslem).

Tisknout