Kuřecí řízky s cornflaky a lehkým bramborovým salátem
Fotogalerie:

Kuřecí řízky s cornflaky a lehkým bramborovým salátem

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Oblíbené jídlo lze připravit i bez smažení a majonézy.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 2 ks kuřecí prsa
  • 2 hrsti cornflaky
  • sůl, pepř
  • 1 vejce
  • 2 lžíce špaldová mouka
  • 500 g brambory vařené ve slupce
  • 1/2 sklenice zavařená zeleninová směs do salátu (mrkev, hrášek, celer)
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 1 bílý jogurt nebo balení tofunézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 2-3 ks sterilovaná okurka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso si naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Namočíme ho ve vajíčku ušlehaném s trochou mléka a následně maso obalíme v rozdrcených cornflacích. Takto obalené řízky osmahneme v mikrovlnné troubě na crispu (popř. upečeme v troubě na pečícím papíru).
  2. Mezitím si připravíme bramborový salát. Předem uvařené, vychladlé brambory zbavíme pomocí nože slupky a protlačíme je sítkem tak, aby nám vznikly kostičky. K bramborám přidáme sterilované okurky nakrájené na kostičky, okapanou zeleninu, na kostičky nakrájené vejce, sůl, pepř, hořčici a podle potřeby bílý hustý jogurt nebo tofunézu. Salát pořádně promícháme. Salát podáváme s kuřecím řízkem.


Zpět na článek: Kuřecí řízky s cornflaky a lehkým bramborovým salátem
Tisknout