Oblíbené jídlo lze připravit i bez smažení a majonézy.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 2 ks kuřecí prsa
- 2 hrsti cornflaky
- sůl, pepř
- 1 vejce
- 2 lžíce špaldová mouka
- 500 g brambory vařené ve slupce
- 1/2 sklenice zavařená zeleninová směs do salátu (mrkev, hrášek, celer)
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 1 bílý jogurt nebo balení tofunézy
- 1 lžíce hořčice
- 2-3 ks sterilovaná okurka
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Kuřecí maso si naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Namočíme ho ve vajíčku ušlehaném s trochou mléka a následně maso obalíme v rozdrcených cornflacích. Takto obalené řízky osmahneme v mikrovlnné troubě na crispu (popř. upečeme v troubě na pečícím papíru).
-
Mezitím si připravíme bramborový salát. Předem uvařené, vychladlé brambory zbavíme pomocí nože slupky a protlačíme je sítkem tak, aby nám vznikly kostičky. K bramborám přidáme sterilované okurky nakrájené na kostičky, okapanou zeleninu, na kostičky nakrájené vejce, sůl, pepř, hořčici a podle potřeby bílý hustý jogurt nebo tofunézu. Salát pořádně promícháme. Salát podáváme s kuřecím řízkem.