Kuřecí plátek s grilovanými rajčaty
Fotogalerie:

Kuřecí plátek s grilovanými rajčaty

Hana Fialková

Pardubice

Nemám zahradu, terasu, a dokonce ani balkon a tak si dělám masíčko alespoň na grilovací pánvi.

Hana Fialková, Pardubice

Ingredience

  • Na steak
  • 800 g kuřecí prsa
  • 1/2 lžičky koření na kuře
  • trocha sůl
  • podle chuti pepř
  • 1 lžíce olej
  • 200 g rajčata
  • Zapečená kaše
  • 600 g brambory
  • 50 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 2 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

165 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Lehce je posypeme kořením na kuře, osolíme a opepříme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na polovinu, větší kusy na plátky.

  2. krok2

    Na grilovací pánvi rozehřejeme olej a na něm opékáme kuřecí steaky z obou stran po 5 minutách. Když jsou hotové, ztlumíme plamen a osolená a opepřená rajčata nevháme trochu prohřát.

  3. krok3

    Oloupané brambory pokrájíme na kostky, zalijeme je vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Potom vodu slijeme, přidáme máslo nakrájené na malé kostky a vlažné mléko. Elektrickým šlehačem vyšleháme kaši. Pak ještě vmícháme oba žloutky. Kaší naplníme vymazanou nebo pečicím papírem vyloženou zapékací nádobu. Pečeme v troubě při 180 °C 25 minut.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Tisknout