‚‚Grilovaná‘‘ cuketa
Fotogalerie:

‚‚Grilovaná‘‘ cuketa

Jana Krutilová

Olešnice

Dá se dělat, i když venku prší.

Jana Krutilová, Olešnice

Ingredience

  • Ingredience
  • možství dle libosti cuketa
  • podle chuti grilovací koření
  • trocha olej (výborný je s česnekovou příchutí)

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na zhruba 1,5–2 cm široké plátky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a plátky cukety na něj poklademe. Opékáme je z obou stran, dokud nezměknou.

  3. Opečenou cuketu dáme na talíř a teprve teď ji posypeme grilovacím kořením (na pánvi by se pálilo a pokrm by zhořkl).

  4. Podáváme s pečivem, např. s chlebem či česnekovo-bylinkovou bagetkou.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Tisknout