Pangasius na broskvích s karí rýží
Fotogalerie:

Pangasius na broskvích s karí rýží

Dagmar Kadlecová

Dolní Kounice

Lahůdka pro milovníky rybího masa.

Dagmar Kadlecová, Dolní Kounice

Ingredience

  • Ingredience
  • 4 filety pangasius
  • trocha sůl a bílý pepř
  • trocha citronová šťáva, jeden malý plátek s kůrou
  • trocha hladká mouka
  • na smažení oříšek másla a kapka olivového oleje
  • 1 broskvový kompot (asi 2 půlky broskve zbavené slupky)
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 lžíce exotická omáčka Heinz
  • 1 malá čerstvá chilli paprička nasekaná nadrobno
  • 1 rýže parboiled
  • asi lžíce máslo
  • trocha karí a tlučený hřebíček
  • 1 hrst nasekaná zelená petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Filety osolíme a lehce opepříme‚ zakápneme citronem a obalíme v mouce. Jemně je opečeme na másle s kapkou olivového oleje. Osmaženou rybu přendáme na talíř‚ můžeme zakrýt pokličkou‚ aby dozrála‚ než uděláme z výpeku omáčku.

  2. Do šťávy po smažení vložíme na kostičky nakrájené broskve‚ exotickou omáčku‚ chilli‚ nasekaný malý plátek citronu i s kůrou. Prudce prohřejeme‚ zalijeme jednou lžící šťávy z kompotu a tak třemi lžícemi šlehačky. Posypeme petrželkou‚ promíchneme‚ případně trošku dle chuti posolíme a přelijeme filety.

  3. Na dno hrnce dáme máslo a špetku soli‚ dozlatova osmažíme rýži‚ přidáme lžičku karí a hřebíček‚ promícháme a necháme uvolnit vůni koření. Vhodíme hrstku petrželky‚ zalijeme vodou a ještě podle potřeby dosolíme. Uvaříme stejně jako obvykle.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Tisknout