Pohankové placičky
Fotogalerie:

Pohankové placičky

Lenka Jakubčáková
Lenka Jakubčáková
Kdyně

Pro milovníky zdravé kuchyně.

Lenka Jakubčáková, Kdyně

Ingredience

  • 200 g pohanka
  • 400 ml zeleninový vývar
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 200 g bílé kysané zelí
  • 1 vejce
  • podle potřeby strouhanka
  • sůl, pepř a majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku povařte minutu v zeleninovém vývaru, pak ji nechte 20 minut pod pokličkou stát a nakonec ji přeceďte.

  2. K vychladlé pohance přidejte najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, překrájené zelí, vejce, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby strouhanku. Pozor, tyto placičky nedrží při sobě jako masové karbanátky, jsou díky pohance o trochu křehčí.

  3. Když získáte hmotu, která drží při sobě, tvarujte z ní asi 3 cm vysoké placičky, které ještě z obou stran obalte ve strouhance.

  4. Placičky smažte na rozpáleném oleji, z každé strany stačí 4 minuty. Podávejte je se salátem, případně je doplňte omáčku dle nálady.


Zpět na článek: Pohankové placičky
Tisknout