Dušené ředkvičky s tvarůžky
Fotogalerie:

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Tahle voňavá pochoutka s pikantní zeleninkou prostě nemá chybu.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 ks jarní cibulka
  • 2 svazky čerstvé ředkvičky
  • 1–2 stroužky česnek
  • olej na smažení
  • 50 ml pivo
  • 150 g pikantní tvarůžky
  • trocha soli a pepře
  • opečené pečivo podle potřeby
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulku a ředkvičky důkladně opláchneme, odstraníme konečky a nasekáme na stejně velké dílky. Česnek oloupeme a nasekáme na kousíčky.
  2. krok2

    V pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibulku zlehka osmahneme. Postupně přidáváme kousky jarní cibulky, ředkviček a česneku. Vše dobře promícháme a směs orestujeme. Zalijeme pivem a necháme chvilku povařit.

  3. krok3

    Tvarůžky pokrájíme na kostičky (připravujeme je raději na plastovém prkénku, protože dřevěné snadno nasákne typické aroma). Zeleninovou směs odstavíme a necháme ji mírně zchladnout. Na závěr do ní vmícháme pokrájené tvarůžky (syrečky).

  4. Hotovou směs dle vlastní chuti dosolíme a připepříme. Podáváme na opečených toastech nebo jiném pečivu. Ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)


Zpět na článek: Dušené ředkvičky s tvarůžky
Zpět na článek: Dušené ředkvičky s tvarůžky
Zpět na článek: Dušené ředkvičky s tvarůžky
Zpět na článek: Dušené ředkvičky s tvarůžky
Tisknout