Tahle voňavá pochoutka s pikantní zeleninkou prostě nemá chybu.
Ondřej Dráteník, Litomyšl
Ingredience
- 1 cibule
- 4 ks jarní cibulka
- 2 svazky čerstvé ředkvičky
- 1–2 stroužky česnek
- olej na smažení
- 50 ml pivo
- 150 g pikantní tvarůžky
- trocha soli a pepře
- opečené pečivo podle potřeby
- čerstvá petrželka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulku a ředkvičky důkladně opláchneme, odstraníme konečky a nasekáme na stejně velké dílky. Česnek oloupeme a nasekáme na kousíčky.
-
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibulku zlehka osmahneme. Postupně přidáváme kousky jarní cibulky, ředkviček a česneku. Vše dobře promícháme a směs orestujeme. Zalijeme pivem a necháme chvilku povařit.
-
Tvarůžky pokrájíme na kostičky (připravujeme je raději na plastovém prkénku, protože dřevěné snadno nasákne typické aroma). Zeleninovou směs odstavíme a necháme ji mírně zchladnout. Na závěr do ní vmícháme pokrájené tvarůžky (syrečky).
-
Hotovou směs dle vlastní chuti dosolíme a připepříme. Podáváme na opečených toastech nebo jiném pečivu. Ozdobíme petrželkou.