Bazalková kuřecí játra
Fotogalerie:

Bazalková kuřecí játra

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Toto jednoduché a velice levné jídlo připravíš během pár minut.

Markéta Závadová, Tábor

Ingredience

  • 300 g kuřecí játra
  • 2 lžičky rostlinný olej
  • 1 svazek čerstvá bazalka
  • špetka soli
  • špetka bílého pepře
  • 3 ks větší mrkev
  • 1 ks brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme je do misky a hojně zasypeme čerstvě posekanou bazalkou. Přidáme dvě lžičky oleje a promícháme. Játra necháme uležet nejlépe přes noc, ale minimálně alespoň 30 minut v chladničce.
  2. krok2

    Po vyjmutí z chladničky vložíme bazalková játra na rozehřátou pánev a opékáme. Pokud je třeba, podléváme je průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování je podle potřeby dochutíme solí nebo pepřem. Pro zvýraznění aroma můžeme na závěr vmíchat ještě čerstvé lístky bazalky.

  3. krok3

    Mrkev a brokolici řádně očistíme, mrkev nakrájíme na menší špalíčky, brokolici rozebereme na růžičky. Oboje vaříme v páře do změknutí, po vyjmutí z páry mírně osolíme. Podáváme teplé s bazalkovými kuřecími játry.

    TIP : Pokud máš raději výraznější chutě, můžeš těsně před koncem dušení játra zakápnout sójovou omáčkou.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)


Zpět na článek: Bazalková kuřecí játra
Zpět na článek: Bazalková kuřecí játra
Zpět na článek: Bazalková kuřecí játra
Zpět na článek: Bazalková kuřecí játra
Tisknout