Toto jednoduché a velice levné jídlo připravíš během pár minut.
Markéta Závadová, Tábor
Ingredience
- 300 g kuřecí játra
- 2 lžičky rostlinný olej
- 1 svazek čerstvá bazalka
- špetka soli
- špetka bílého pepře
- 3 ks větší mrkev
- 1 ks brokolice
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme je do misky a hojně zasypeme čerstvě posekanou bazalkou. Přidáme dvě lžičky oleje a promícháme. Játra necháme uležet nejlépe přes noc, ale minimálně alespoň 30 minut v chladničce.
-
Po vyjmutí z chladničky vložíme bazalková játra na rozehřátou pánev a opékáme. Pokud je třeba, podléváme je průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování je podle potřeby dochutíme solí nebo pepřem. Pro zvýraznění aroma můžeme na závěr vmíchat ještě čerstvé lístky bazalky.
-
Mrkev a brokolici řádně očistíme, mrkev nakrájíme na menší špalíčky, brokolici rozebereme na růžičky. Oboje vaříme v páře do změknutí, po vyjmutí z páry mírně osolíme. Podáváme teplé s bazalkovými kuřecími játry.
TIP : Pokud máš raději výraznější chutě, můžeš těsně před koncem dušení játra zakápnout sójovou omáčkou.