Vegetariánský salát
Fotogalerie:

Vegetariánský salát

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Někdy namísto brambor používám batáty.

Kamila Straková, Jeseník

Ingredience

  • 500 g nové brambory
  • 8 ks žampiony
  • 100 g zelené fazolky
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks žlutá paprika
  • 1 ks malá cuketa
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce olej
  • 3 lžíce vinný ocet
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • pepř a sůl dle chuti
  • hladkolistá petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Nové brambory důkladně očistíme kartáčkem a uvaříme je v osolené vodě. Žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
  2. Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a dáme je vařit do osolené vody asi na 5–8 minut. Papriky zbavíme semen a nakrájíme je na kousky. Cuketu nakrájíme na kolečka a česnek na plátky.

  3. Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme žampiony, přidáme nakrájenou zeleninu, česnek a vše za občasného míchání opékáme tak, aby nebyla zelenina rozvařená, ale křupavá na skus. Nakonec přidáme slité fazolky, vařené brambory pokrájené na čtvrtky, vše dobře promícháme a ochutíme octem, hořčicí, pepřem a solí.

  4. Nakonec jednotlivé porce posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme ještě teplé.

    Tip : Do vychladlého salátu vmíchej 1–2 lžíce majolky a dej ho do lednice asi na hodinu odležet.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)


Zpět na článek: Vegetariánský salát
Tisknout