Lilkový vějíř
Fotogalerie:

Lilkový vějíř

Ivana Ivanová
Ivana Ivanová
Havířov

Zapečená zelenina je výborná třeba k masu.

Ivana Ivanová, Ostrava

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 lilek
  • podle potřeby sůl a pepř
  • na vymazání olej
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 100 g salám junior
  • 100 g tvrdý sýr
  • trocha oregano
  • na zakápnutí olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek omyjeme a nakrájíme podélně na dlouhé plátky, konce ale musí zůstat spojené. Osolíme a dáme do olejem vymazané formy. Rajče a papriku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Junior nakrájíme také na kolečka‚ sýr nastrouháme.

  2. Mezi plátky lilku střídavě vkládáme kolečka rajčat‚ papriky a salámu. Osolíme‚ opepříme a posypeme oreganem. Pokapeme olejem a dáme zapéct do trouby asi na 15 minut. Posypeme sýrem a zapékáme přibližně dalších 15 minut.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)


Zpět na článek: Lilkový vějíř
Tisknout