Zapečením se dobře propojí všechny chutě.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- Ingredience
- 1 větší květák
- 2 špekáčky
- 200 g uzené maso
- 1 velká cibule
- 1/2 středního pórek
- 150 g tvrdý sýr
- podle potřeby sůl
- trocha barevný pepř
- 4 vejce
- 100 ml 31% smetana
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Nejdříve do poloměkka uvaříme květák a necháme jej vychladnout.
-
Pak květák rozdělíme na menší růžičky a dáme do velké misky. Ke květáku přidáme na kostičky nakrájené špekáčky‚ uzené maso‚ cibuli‚ na kolečka nakrájený pórek a na hrubém struhadle nastrouhaný sýr na zapékání.
-
Vše v misce osolíme‚ opepříme a pečlivě promícháme. Připravenou květákovou směs dáme do zapékací misky‚ zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou a přibližně na 30 minut dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C. Podáváme s brambory.