Květáková mňamka
Fotogalerie:

Květáková mňamka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Zapečením se dobře propojí všechny chutě.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 větší květák
  • 2 špekáčky
  • 200 g uzené maso
  • 1 velká cibule
  • 1/2 středního pórek
  • 150 g tvrdý sýr
  • podle potřeby sůl
  • trocha barevný pepř
  • 4 vejce
  • 100 ml 31% smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve do poloměkka uvaříme květák a necháme jej vychladnout.

  2. Pak květák rozdělíme na menší růžičky a dáme do velké misky. Ke květáku přidáme na kostičky nakrájené špekáčky‚ uzené maso‚ cibuli‚ na kolečka nakrájený pórek a na hrubém struhadle nastrouhaný sýr na zapékání.
  3. Vše v misce osolíme‚ opepříme a pečlivě promícháme. Připravenou květákovou směs dáme do zapékací misky‚ zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou a přibližně na 30 minut dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C. Podáváme s brambory.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)


Zpět na článek: Květáková mňamka
Tisknout