Rozkvetlá louka
Fotogalerie:

Rozkvetlá louka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Lichořeřišnice se dá konzumovat celá.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 - 2 ks jarní cibulka
  • 1/2 ks kedlubna
  • 2 rajčata
  • 2 ks paprika
  • 150 g mozzarella‚ zottarella nebo tofu
  • 1 hrst hrášek
  • okvětní lístky‚ stonky‚ listy a poupata lichořeřišnice
  • okvětní lístky měsíčku
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • 2 lžíce olivový olej
  • trochu umeocta (koupíš ve zdravé výživě) nebo sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev a cibulku nakrájíme na kolečka‚ kedlubnu na plátky a rajče‚ papriku a sýr na kostičky. Nakrájenou zeleninu smícháme s hráškem a natrhanými listy‚ nasekanými stonky‚ poupaty a okvětními lístky lichořeřišnice a s lístky měsíčku.
  2. Promícháme se zálivkou z citronové šťávy‚ umeocta‚ oleje a trochy vody. Zdobíme listem a květem lichořeřišnice.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Tisknout