Krůtí steak s mrkví
Fotogalerie:

Krůtí steak s mrkví

Terezie Vachová
Terezie Vachová
Praha 6 - Břevnov

Výborná lehká a jemná večeře.

Terezie Vachová, Praha

Ingredience

  • 400 g krůtí stehenní řízek
  • 6 ks čerstvá mladá mrkev
  • česnek
  • olej
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí stehenní řízky jemně naklepeme pěstí a naložíme do marinády z oleje, česneku, tymiánu, soli a pepře. Necháme odležet alespoň 15 minut. Pak grilujeme.
  2. Než se odleží maso, očistíme mrkve, nakrájíme je na kousky a uvaříme v páře dokud nejsou na skus (5-10 minut). Pak je osmažíme na másle dozlatova (musí trochu zkaramelizovat) a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
Tisknout