Kuřecí sekaná s čerstvým špenátem
Fotogalerie:

Kuřecí sekaná s čerstvým špenátem

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Obměna klasického českého pokrmu.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 500 g mleté maso z kuřecích prsíček
  • 1 kornspitz
  • 150 ml mléko
  • 4 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • 200 g špenátové listy
  • sůl, pepř, čerstvé oregano

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Kornspitz si nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme chvíli odstát. Mezitím si v mlýnku na maso pomeleme kuřecí maso. Maso osolíme, opepříme, nastrouháme do něj česnek a přidáme čerstvé oregano spolu s namočeným kornspitzem, natrhaným špenátem a vajíčkem a vše pořádně rukama promícháme.

  2. Sekanou dáme na plech vyložený pečícím papírem, který si můžeme mašlovačkou potřít olejem a vytvarujeme rukama šišku. Aby nám sekaná při pečení držela tvar, můžeme si pomoct špejlemi. Pečeme na 180 °C asi 35 minut. Podáváme s pečenými brambory nebo chlebem a s nakládanými okurkami.

Tisknout