Špenátové knedlíky s pórkem
Fotogalerie:

Špenátové knedlíky s pórkem

Jana Voláková

Ostrava

Tyhle jednoduché knedlíky jsme si doma velice oblíbili. Jsou nadýchané a dají se podávat s jakoukoliv zeleninou.

Jana Voláková, Ostrava

Ingredience

  • Těsto na knedlíky
  • 6 rohlíky
  • 100 g špenátové listy
  • 6 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
  • 100 ml mléko
  • 1 lžička sůl
  • dle potřeby strouhanka
  • Pórková omáčka
  • 2 lžíce máslo
  • 1 menší pórek
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 250 ml smetana
  • na dochucení sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky. Omyté špenátové listy spaříme horkou vodou, zbavíme přebytečné vody a nasekáme. Žloutky promícháme se lžičkou soli, z bílků ušleháme sníh. Kostičky rohlíků pokapeme většinou mléka, přelijeme žloutky, promícháme s nasekaným špenátem a vmícháme sníh. Pokud je těsto hodně husté, přilijeme zbytek mléka. Pokud je příliš řídké, můžeme přidat 2 až 3 lžíce strouhanky.

  2. krok2

    Na vál si připravíme potravinovou fólii, na kterou vyklopíme těsto a z něho vytvarujeme knedlíky. Knedlíky pořádně utáhneme do fólie a vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Po vyjmutí z vody je necháme mírně zchladnout, vybalíme z fólie a krájíme na zhruba centimetr silné plátky.

  3. krok3

    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno, pórek očistíme, podélně rozřízneme a nakrájíme na proužky. Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme česnek, pórek a společně 4–5 minut opékáme. Přilijeme smetanu, omáčku dochutíme solí a pepřem a stáhneme z plotýnky. Hotové knedlíky podáváme přelité krémovým pórkem.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)


Zpět na článek: Špenátové knedlíky s pórkem
Zpět na článek: Špenátové knedlíky s pórkem
Zpět na článek: Špenátové knedlíky s pórkem
Zpět na článek: Špenátové knedlíky s pórkem
Tisknout