Domácí kečup
Fotogalerie:

Domácí kečup

Dana Chládková
Dana Chládková
Čistá u Horek

Nejlepší je z domácích surovin.

Dana Chládková, Čistá u Horek

Ingredience

  • 2 kg rajčata
  • 500 g cibule
  • 500 g jablka
  • 16 kuliček celý pepř
  • 4 kuličky nové koření
  • 2 kuličky koriandr
  • 4 lžíce sladká paprika
  • dle chuti feferonky
  • 2 lžíce sůl
  • 250 ml i více ocet
  • 8 - 10 lžic solamyl
  • 200 g cukr

Doba přípravy

Počet porcí

8 sklenic

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve rajčata důkladně omyjeme a překrájíme na menší dílky. Cibuli zbavíme slupek, jablka jádřinců a obojí nakrájíme na větší kostky. Nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce a bez přidání vody necháme pod pokličkou vařit asi hodinu do úplného rozvaření.

    V misce smícháme pepř, nové koření, koriandr, sladkou papriku a sůl a tuto směs vsypeme do vařící se zeleniny.

  2. Vše v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem a následně propasírujeme přes sýto. Přidáme ocet, cukr a feferonky nebo pálivou papriku dle chuti.

    Necháme ještě asi půl hodiny svařit na nejnižší stupeň a poté zahustíme solamylem do požadované konzistence.

  3. Nalijeme do sklenic a sterilujeme asi 15 minut na 250 °C.

    Dobrou chuť.


Zpět na článek: Domácí kečup
Zpět na článek: Domácí kečup
Zpět na článek: Domácí kečup
Tisknout