Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou
Fotogalerie:

Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Martina Měkutová Lednická
Martina Měkutová Lednická
Vodňany

Z listového těsta se dají dělat v kuchyni mnohé dobroty.

Martina Měkutová Lednická, Vodňany

Ingredience

  • 250 g kuřecí prsa
  • 250 ml smetana 12%
  • 1 balení listové těsto
  • 1 konzerva rajčatový protlak
  • 1 hrst cherry rajčátka
  • 100 g anglická slanina
  • 1 kus paprika
  • 150 g tučný sýr
  • 1 hrst rukola
  • 1 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Chlazená kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a osmahneme na olivovém oleji dozlatova spolu s nakrájenou paprikou a celými cherry rajčátky. Po té přidáme smetanu a lehce podusíme.
  2. Mezitím si vyválíme listové těsto na tenkou vrstvu. Pomažeme rajčatovým protlakem a olivovým olejem. Připravenou směs vlijeme na takto připravené těsto. Přidáme zbylé ingredience a to slaninu a sýr a dáme zapéct dozlatova asi na 15 minut do vyhřáté trouby na 180°C.

  3. Upečenou pizzu ozdobíme čerstvou rukolou, která pizze dodá typickou kořeněnou pikantní chuť.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Tisknout