Zeleninová plec
Fotogalerie:

Zeleninová plec

Ruth Šklíbová
Ruth Šklíbová
Trutnov

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Ingredience

  • 1 kg vepřová plec
  • 300 g mrkev
  • 4 velké cibule
  • 1 pórek
  • 250 g žampiony
  • 150 g anglická slanina
  • olej na smažení
  • sůl
  • grilovací koření

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pekáč potřeme olejem na pečení. Vepřovou plec nakrájíme na plátky, oloupeme mrkev a cibuli, očistíme žampiony.

  2. Plátky masa osolíme a z obou stran posypeme grilovacím kořením, pak je poklademe na pekáč. Dále přidáme k masu plátky anglické slaniny, mrkev, pórek a cibuli, vše nakrájené na větší kusy a celé žampiony. Navrch posypeme grilovacím kořením a podlejeme trochou vody.

  3. Pečeme v troubě a podle potřeby podléváme. Nakonec necháme odkryté odpařit vodu. Podáváme  nejlépe s vařenými bramborami nebo hranolkami.

Tisknout