Pestrobarevný letní salát
Fotogalerie:

Pestrobarevný letní salát

Dana Oliveriusová
Dana Oliveriusová
Ostrava

Svěží salát, který přijde vhod v parných letních dnech.

Dana Oliveriusová, Ostrava

Ingredience

  • 2 rajčata
  • 1 žlutá paprika
  • polovina salátová okurka
  • 2 ks jarní cibulka
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžička sůl
  • 2 lžičky tatarská omáčka
  • 2 lžičky francouzská hořčice
  • 1 lžička oregano
  • 1 lžička bazalka
  • 1 lžička tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Z koření, soli, tatarské omáčky, hořčice, olivového oleje a citronové šťávy umícháme zálivku. Rajčata, papriku a okurku nakrájíme na kostičky a jarní cibulku na kolečka. Zeleninu přidáme do zálivky a smícháme.
  2. Salát můžeme podávat s bílým pečivem. 

Zpět na článek: Pestrobarevný letní salát
Tisknout