Jarní polévka
Fotogalerie:

Jarní polévka

Pavlína Březinová

Benátky nad Jizerou

Je voňavá a na talíři dobře vypadá.

Pavlína Březinová, Benátky nad Jizerou

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 g máslo
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 1 vejce
  • 1 mrkev
  • 5 růžiček kapusta
  • pár růžiček květák
  • 1/4 pórek
  • 1/4 celer
  • kousek celerová nať
  • 1,5 l voda
  • dle chuti sůl, pepř, kmín, maggi, vegeta
  • trocha pažitka nebo petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci necháme rozpustit máslo‚ přisypeme mouku a uděláme jíšku. Vklepneme vejce‚ zamícháme a přidáme nastrouhanou mrkev‚ celer, nakrájené kapustičky‚ květák‚ pórek a celerovou nať. Zalijeme vodou‚ přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 15 minut.

  2. Přidáme sůl‚ pepř‚ vegetu‚ kmín a maggi dle chuti. Nakonec přidáme nakrájenou pažitku nebo petrželku.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Tisknout