Filet s mandlovými plátky
Fotogalerie:

Filet s mandlovými plátky

Pavla Myšková
Pavla Myšková
Duchcov

Výborný a rychlý oběd či večeře. Kdo má rád křupavé opečené mandle, určitě si pochutná.

Pavla Myšková, Duchcov

Ingredience

  • 2 ks rybí filet
  • 1-2 vejce
  • polohrubá mouka
  • mandlové plátky
  • koření na ryby
  • máslo
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí filety omyjeme, osolíme a trochu posypeme kořením na ryby. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní filety a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 15 minut.
  2. Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vejce, přysypáváme postupně mouku a šleháme až do kašovité hustoty. Poté těstíčko nalijeme na předpečené filety a nakonec posypeme mandlovými plátky. Dopékáme dalších 15 minut.
  3. Podáváme s brambory či bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Tisknout