Platýz se žampiony
Fotogalerie:

Platýz se žampiony

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Platýz je bez kostí, takže by mohl zachutnat i odpůrcům ryb.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 3 ks filet platýze
  • 4 čerstvé žampiony
  • 8 cm pórek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti mletý barevný pepř
  • koření na ryby
  • máslo
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Filety platýze omyjeme, osušíme, osolíme, mírně opepříme a posypeme kořením na ryby.

  2. Zapékací misku mírně vymažeme olejem a poklademe do ní filety platýze. Na rybu dáme na plátky nakrájené, oloupané žampiony, na kolečka nakrájený pórek a vše poklademe lupínky másla.

  3. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

Zpět na článek: Platýz se žampiony
Zpět na článek: Platýz se žampiony
Tisknout