Smažený květák v těstíčku z hrašky
Fotogalerie:

Smažený květák v těstíčku z hrašky

Marie Fejklová
Marie Fejklová
Týn nad Vltavou

Obalování v těstíčku z hrašky je mnohem rychlejší a při smažení nasaje jen minimum tuku. Obalená zelenina chutná mnohem lépe než v klasickém trojobalu. Hrašku zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 300 g předvařený květák
  • 80 g hraška
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme těstíčko na obalování.  Ke 4 lžícím hrašky přidáme 120 ml vody. Promícháme do hladké konzistence majonézy nebo řidší hořcice a necháme 15 minut odpočívat.
  2. Předvařený květák rozdělíme na menší růžičky. Namáčíme v těstíčku, přebytek necháme stéct a smažíme na vyšší vrstvě oleje. Pozor usmažený je velmi rychle, včas obraťte.
  3. Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.

    Tip: Zbylé těstíčko nalejte do rozpáleného oleje a osmažte dozlatova. Určitě vám bude chutnat také.    


Zpět na článek: Smažený květák v těstíčku z hrašky
Tisknout