Ukrajinská štika
Fotogalerie:

Ukrajinská štika

Hana Svatušková
Hana Svatušková
Ostrava - Zábřeh

Ryby nejen ráda chytám, ale i jím. Proto se snažím připravit je pokaždé jinak.

Hana Svatušková, Ostrava - Zábřeh

Ingredience

  • 1 štika
  • 4 brambory
  • 3 cibule
  • 1 střední plechovka sterilované žampióny
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 150 g máslo
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř
  • 150 g anglická slanina
  • hrst petrželová nať
  • 5 lžic olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Na pekáč nakrájíme na kolečka cibuli, vysypeme žampióny, rozložíme na tvrdo uvařená vejce nakrájená na osminky a poklademe plátky másla. Nakonec přidáme uvařené brambory nakrájené na větší kousky. Vše osolíme a opepříme.

  2. Štiku naporcujeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na pánvi na oleji po obou stranách.
  3. Takto opečenou štiku položíme na pekáč, na kterém už máme ostatní připravené suroviny. Štiku poklademe anglickou slaninou, posypeme petrželovou natí a pečeme v troubě na grilu, až jsou slanina i brambory pěkně do křupava opečené.  
Tisknout