Grilovaná zelenina s rýží
Fotogalerie:

Grilovaná zelenina s rýží

Jarmila Holíková

Praha
Do rýže vmíchej bylinky nebo oblíbené koření.
Jarmila Holíková, Praha

Ingredience

  • 2 cuketa
  • 2 lilek
  • 2 šalotka
  • 2 paprika červená
  • 250 g rajčátka cherry
  • 6 lžic olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce dochucovadlo sypké bez glutamátu
  • dle chuti sůl
  • 150 g rýže tří barev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Cukety a lilky omyjeme, osušíme a odřízneme konce. Šalotku zbavíme slupky, pa-
    priku zbavíme semen a stopky a i s rajčátky omyjeme.
  2. Cukety a lilky nakrájíme na kolečka a na polovině rozpáleného oleje opékáme na grilovací pánvi z obou stran. Grilovanou zeleninu přendáme do mísy a na zbylém oleji opékáme na kousky nakrájenou šalotku a papriku.
  3. Rajčátka necháme v celku a přidáme je až ke konci opékání spolu s prolisovaným česnekem. Hotovou směs přidáme k lilku a cuketě.
  4. Nakonec dochucovadlo svaříme s trochou vody a zeleninovou směs jím zakápneme. Dle chuti dosolíme. Podáváme s vařenou rýží.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)


Zpět na článek: Grilovaná zelenina s rýží
Tisknout