Kuřecí sekaná se zeleninou
Fotogalerie:

Kuřecí sekaná se zeleninou

Jana Konrádová

Strakonice
Kvůli dietě mohu jíst pouze drůbeží a rybí maso. Pořád sháním nové recepty, naštěstí je jich opravdu dost.
Jana Konrádová, Strakonice

Ingredience

  • 400 g maso kuřecí
  • 250 g zelenina mražená
  • 100 g máslo
  • 1-2 stroužky česnek
  • dle chuti koření provensálské
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí maso opláchneme, očistíme a pokrájíme na kostky, které vhodíme do mlýnku a umeleme. Do masa uděláme důlek a přidáme vejce. Směs promícháme.
  2. krok2 V pánvi rozpustíme polovinu másla, na které nasypeme zeleninovou směs. Zeleninu dochutíme propasírovaným česnekem, solí a provensálským kořením. Promícháme, odstavíme a necháme lehce zchladnout.
  3. krok3 Hotovou ochucenou zeleninu přidáme k umletému masu a vše promícháme společně se strouhankou a hořčicí. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  4. Ze směsi navlhčenýma rukama vytvarujeme šišku, kterou přendáme do pečicí formy. Lehce podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Máslo nebo olivový olej přidáme zhruba v polovině pečení.
  5. Pečeme dozlatova asi 30–35 minut.

    TIP: Maso můžeš rozmixovat v mixéru. Když koření rozdrtíš mezi prsty, vůně se snáze uvolní. Upečenou sekanou podáváme s pečivem nebo s vařenými brambory a tatarkou.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)


Zpět na článek: Kuřecí sekaná se zeleninou
Zpět na článek: Kuřecí sekaná se zeleninou
Zpět na článek: Kuřecí sekaná se zeleninou
Zpět na článek: Kuřecí sekaná se zeleninou
Tisknout