Pomazánka z tresčích jater
Fotogalerie:

Pomazánka z tresčích jater

Markéta Kopečná

Praha
Dej si s námi něco zdravějšího na zub.
Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 150 g játra tresčí
  • 100 g tvaroh
  • 50 g máslo
  • 2 vejce
  • 1/2 cibule
  • pár kapek šťáva citrónová
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Tresčí játra rozmačkáme a vymícháme dohladka se změklým máslem. Vmícháme tvaroh a najemno nasekanou cibuli nebo pouze její nať.
  2. Mezitím uvaříme vejce natvrdo a po vychladnutí je nakrájíme najemno – stačí jedno a druhé vejce můžeme použít na ozdobu. Nakrájené vejce vmícháme do pomazánky, kterou dochutíme solí a citronovou šťávou.

    TIP: K této pomazánce se nejlépe hodí tmavé pečivo. Chlebíčky ozdob kouskem citronu.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)


Zpět na článek: Pomazánka z tresčích jater
Tisknout