Dej si s námi něco zdravějšího na zub.
Markéta Kopečná, Praha
Ingredience
- 150 g játra tresčí
- 100 g tvaroh
- 50 g máslo
- 2 vejce
- 1/2 cibule
- pár kapek šťáva citrónová
- sůl podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Tresčí játra rozmačkáme a vymícháme dohladka se změklým máslem. Vmícháme tvaroh a najemno nasekanou cibuli nebo pouze její nať.
-
Mezitím uvaříme vejce natvrdo a po vychladnutí je nakrájíme najemno – stačí jedno a druhé vejce můžeme použít na ozdobu. Nakrájené vejce vmícháme do pomazánky, kterou dochutíme solí a citronovou šťávou.
TIP: K této pomazánce se nejlépe hodí tmavé pečivo. Chlebíčky ozdob kouskem citronu.