Kedlubnové řízečky
Fotogalerie:

Kedlubnové řízečky

Pavlína Hrabovská

Hodonín
Rádi kombinujeme zeleninu s těstovinami.
Pavlína Hrabovská, Hodonín

Ingredience

  • Kedlubny:
  • 3-4 kedlubna
  • 150 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanka
  • 200 ml olej
  • Těstovinový salát:
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • těstoviny bylinky podle chuti
  • hrášek zelený 250 g
  • mrkev 100 g
  • okurka sterilizovaná 3
  • paprika bílá 4
  • majonéza 1
  • tatarka 1 lžíce
  • 2 lžíce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oškrábeme, nakrájíme na 1 cm silná kolečka a uvaříme doměkka. Vychladlá kolečka obalujeme v trojobalu (mouka‚ vajíčko‚ strouhanka) a smažíme na oleji dozlatova.
  2. Ve vodě uvaříme těstoviny. Mrkev a hrášek uvaříme zvlášť. K vychladlým těstovinám a zelenině přidáme nakrájené okurky‚ bílou papriku‚ majonézu‚ tatarku‚ koření, sůl a  pepř. Vše promícháme na salát a podáváme s řízečky.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)


Zpět na článek: Kedlubnové řízečky
Tisknout