Chřestové rizoto
Fotogalerie:

Chřestové rizoto

Jiří Kischer

Praha
Chřest je velice křehká zelenina, která dovede pozlobit. Sežeň si speciální škrabku, kterou jí při čištění neublížíš.Toto jarní rizoto ale nějakou tu ulomenou hlavičku unese.
Jiří Kischer, Praha

Ingredience

  • 2 sáčky rýže
  • 1 šalotka
  • 100 g maso uzené
  • 200 g chřest
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky pepř
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce sýr strouhaný
  • svazek bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži v sáčcích uvaříme předem v osolené vodě, vyndáme a necháme okapat.
  2. krok2 Oloupanou šalotku  nasekáme najemno, uzené pokrájíme na kostky a vše společně orestujeme na oleji v hluboké pánvi pěkně dozlatova.
  3. Chřest propláchneme, očistíme a pokrájíme. Kousky vhodíme do pánve k cibulce.
  4. Když je chřest měkký, přimícháme uvařenou rýži a vše jemně promícháme.
  5. Rizoto dochutíme pepřem a solí, můžeme přidat i pár kapek olivového oleje.
  6. Podáváme společně s nastrouhaným sýrem a natrhanou čerstvou bazalkou.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)


Zpět na článek: Chřestové rizoto
Zpět na článek: Chřestové rizoto
Zpět na článek: Chřestové rizoto
Tisknout