Kedlubnové zelí
Fotogalerie:

Kedlubnové zelí

Vladimíra Malá

Frýdek-Místek
Je to opravdu vynikající příloha k masu, mohu ji všem doporučit.
Vladimíra Malá, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 3 kedlubna
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • 3 lžíce víno bílé
  • dle chuti sůl
  • dle chuti cukr pískový
  • dle chuti ocet
  • dle chuti kmín
  • 2 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a osmažíme v pánvi na oleji.
  2. Přidáme očištěné a nahrubo nastrouhané kedlubny, osolíme, okmínujeme, podlijeme bílým vínem a dusíme asi 10 minut.
  3. Potom do zelí vmícháme mouku, dochutíme je cukrem a octem a dusíme ještě dalších 10 minut.
  4. Hotové kedlubnové zelí podáváme například s bramborem a pečeným kuřetem. Je dobré i k vepřovému.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)


Zpět na článek: Kedlubnové zelí
Tisknout