Krůtí medailonky v sezamu
Fotogalerie:

Krůtí medailonky v sezamu

Kateřina Bílková

Studénka
Jarní pochutnání. Můžeš podávat teplé i studené.
Kateřina Bílková, Studénka

Ingredience

  • Maso:
  • 800 g medailonků maso krůtí
  • dle chuti sůl a pepř
  • 1 sáček semínka sezamová
  • 20 ml olej na smažení
  • Salát:
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá
  • 2 svazky ředkvičky
  • 150 g rukola
  • 1 lžíce hořčice kremžská
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 1 lžíce olej olivový
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Medailonky opláchneme, vysušíme je, osolíme a opep-říme z obou stran. Zprudka opečeme na oleji dozlatova, po každé straně asi 5 minut.
  2. Papriky a ředkvičky nakrájíme na kousky, rukolu opereme a zeleninu promícháme. Připravíme zálivku z kremžské hořčice, vinného octa, olivového oleje, soli a pepře. Salát přelijeme zálivkou, maso nakrájíme na plátky.
  3. Na talíře rozdělíme zeleninový salát a na něj poklademe opečené plátky masa.

    TIP: Komu nechutná specifická navinulá chuť vinného octa, může ho nahradit octem balzamikovým.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Tisknout