Dietní, ale přitom vydatné jídlo‚ které zažene i ten největší hlad.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 180 g jáhly
- 1 lžíce koření horalka
- sůl a pepř podle chuti
- špetka bazalka
- 1/2 lžičky kmín mletý
- 1 bobkový list
- 1 cibule
- 200 g tofu
- 200 g zelí kysané
- 1 lžíce omáčka sojová
- 2 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
3
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Jáhly zalijeme 750 ml studené vody‚ přidáme všechno koření a necháme povařit‚ dokud se veškerá voda nevyvaří. Vyjmeme bobkový list.
-
Cibuli a tofu si nakrájíme najemno‚ kysané zelí bez nálevu překrájíme na menší kousky a vše přimícháme k jáhlové směsi‚ kterou trochu osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. Nakonec přidáme žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh a opatrně jej vpravíme do těsta.
-
Směs dáme do zapékací misky a pečeme při 200 °C přibližně 40 minut.