Jáhelník se zelím
Fotogalerie:

Jáhelník se zelím

Lucie Blahová

Slavičín
Dietní, ale přitom vydatné jídlo‚ které zažene i ten největší hlad.
Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 180 g jáhly
  • 1 lžíce koření horalka
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka bazalka
  • 1/2 lžičky kmín mletý
  • 1 bobkový list
  • 1 cibule
  • 200 g tofu
  • 200 g zelí kysané
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly zalijeme 750 ml studené vody‚ přidáme všechno koření a necháme povařit‚ dokud se veškerá voda nevyvaří. Vyjmeme bobkový list.
  2. Cibuli a tofu si nakrájíme najemno‚ kysané zelí bez nálevu překrájíme na menší kousky a vše přimícháme k jáhlové směsi‚ kterou trochu osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. Nakonec přidáme žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh a opatrně jej vpravíme do těsta.
  3. Směs dáme do zapékací misky a pečeme při 200 °C přibližně 40 minut.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)


Zpět na článek: Jáhelník se zelím
Tisknout