Celozrnná karobová bábovka
Fotogalerie:

Celozrnná karobová bábovka

Andrea Tyrolová

Praha
Vyniká svou vláčností, zvládne ji i začátečník.
Andrea Tyrolová, Praha

Ingredience

  • 1 vejce
  • 1 hrnek olej olivový
  • 1 hrnek cukr třtinový
  • 4 lžíce karob
  • 2 hrnky mouka pšeničná celozrnná
  • 1/2 hrnku vločky ovesné
  • 1 hrnek mléko
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce kokos strouhaný
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 1 lžíce olej na vymazání formy
  • 1 lžíce mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Celá vejce ušleháme s olejem‚ poté k nim přidáme cukr a karob a opět našleháme. Postupně přidáváme mouku‚ ovesné vločky‚ mléko, kypřicí prášek a kokos.
  2. Směs nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 45 minut. Po vyklopení ještě teplou bábovku poprášíme cukrem moučkou.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Tisknout