Špenátová nádivka
Fotogalerie:

Špenátová nádivka

Karolína Procházková

Semily
U nás je to již tradiční velikonoční jídlo. Celá rodina se na nádivku vždycky moc těší.
Karolína Procházková, Semily

Ingredience

  • 400 g (čerstvý) špenát
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 2 stroužky česnek
  • 4 rohlíky
  • 3 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát opereme a nakrájíme ho na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, přidáme špenát a asi pět minut podusíme. Pak špenát osolíme, opepříme, nastrouháme do něj špetku muškátového oříšku a přidáme prolisovaný česnek.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Můžeme využít i starší pečivo. Žloutky rozšleháme vidličkou a přidáme je k nakrájeným rohlíkům. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Vše kromě bílkového sněhu smícháme dohromady, sníh vmícháme opatrně nakonec.
  3. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem, pomocí stěrky naneseme nádivku a pečeme v troubě při 180  °C asi 45 minut.

    TIP: Pokud nádivku nepřipravuješ pro vegetariány, lze do ní přidat zauzenou slaninu (například farmářskou) nebo uzené maso.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)


Zpět na článek: Špenátová nádivka
Tisknout