Salát z červené řepy
Fotogalerie:

Salát z červené řepy

Ladislav Vesecký

Zlaté Hory
Hodí se jako příloha k masitým jídlům.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Ingredience

  • Salát:
  • 3 kg řepa červená
  • 1-1,5kg cibule
  • Zálivka:
  • 350 ml ocet
  • 3-4 lžíce cukr krupice
  • 1,5 lžíce sůl
  • 10-15 kuliček nové koření
  • 10-15 kuliček pepř celý

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Řepu vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a přidáme k řepě.
  3. Uvaříme nálev. Přidáme ocet, cukr, sůl (vše nejlépe podle vlastní chuti), nové koření a pepř. Měl by vzniknout přesycený roztok. Po vychladnutí nalijeme na řepu s cibulí. Vše opatrně promícháme. To, co hned nesníme, dáme do skleniček a sterilujeme. Uložíme v chladu.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)


Zpět na článek: Salát z červené řepy
Tisknout